Chlorofil w płynie

Chlorofil - lecznicze działanie zielonych soków

Paulina Ostaszewska
Marzec 1 2017

Dostarczanie energi organizmowi

Działanie lecznicze chlorofilu:

- zatrzymuje działanie karcynogenów a więc substancji, które powodują raka

- obniża zapotrzebowanie organizmu na insulinę

- neutralizuje działanie pierwiastków ciężkich w organizmie

- usuwa pozostałości po lekach, szkodliwe toksyny

- to zielony pigment, który znajduje się w zielonych częściach rośliny

Chlorofil wpływa na przekształcenie światła słonecznego w energię. Budowa cząsteczki będzie podobna do cząsteczki hemoglobiny, która znajduje się w czerwonych krwinkach. Dlatego określa się chlorofil jako krew roślin.

Oczyszczające działanie chlorofilu:

- może usunąć pozostałości po lekach i toksyny

- zatrzymuje działanie pierwiastków ciężkich w organizmie, szczególnie kadmu

- zatrzymuje działanie substancji powodujących raka

- oczyszcza wątrobę

- oczyszcza jelita

- niszczy nieprzyjemny zapach ciała

Przeciwzapalne działanie chlorofilu:

- chroni przed stanami zapalnymi takimi jak ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, owrzodzenie na błonie śluzowej

- leczy stany zapalne na skórze, stawach

- leczy żylaki

Sok z chlorofilu

Regenerujące działanie chlorofilu:

- może oczyszczać i budować krew, zwiększa jej krzepliwość w przypadku hemofilii

- odnawia tkanki

- poprawia pracę tarczycy

- poprawia działanie wątroby oraz tarczycy

- wspomaga korzystanie flory bakteryjnej jelit

- uaktywni działanie enzymów, które tworzą witaminę E,A,K

- obniża zapotrzebowanie na insulinę

- zatrzymuje szkodliwe działanie białka

- łagodzi działanie astmy

- poprawi laktację u kobiet

- leczy anemię

- poprawia leczenie cukrzycy

- zatrzymuje zakwaszenie organizmu

- reguluje cykl miesiączkowy

- wspomaga tworzenie krwi

- dostarcza tlen do mózgu i komórek ciała

- wzmacnia układ naczyniowy

Chlorofil:

- zatrzymuje rozwój guzów

- poprawia stan energetyczny organizmu

- poprawia system immunologiczny

- regeneruje tkanki oraz niszczy wolne rodniki, które odpowiadają za starzenie się organizmu

- poprawia czynność tarczycy oraz trzustki

- wspiera organizm przy anemii

- reguluje ciśnienie tętnicze

- aktywizuje czynności jelit

- hamuje stany zapalne

- zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę

- odpowiada za leczenie żylaków

Najlepszymi źródłami chlorofilu są:

- lucerna – tam jest najwięcej cennego składnika

- zielone warzywa takie jak brokuły, kalarepa, rzodkiew, nać pietruszki i selera, jarmuż, szpinak, liście kapusty włoskiej, rzeżucha, mniszek

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy:

- nie mają dostępu do światła słonecznego w odpowiedniej ilości

- ludziom przemęczonym oraz zestresowanym.

Udostępnij