Chlorofil w płynie

Płynny chlorofil

Bartosz Kubik
Marzec 1 2017

Chlorofil w płynie

Chlorofil to niezbędny dla ludzi składnik, jeśli nie mamy odpowiedniej dawki światła słonecznego. Dlatego będzie ważny dla pracowników biur i mieszkańców dużych miast oraz ludzi przemęczonych.

Lecznicza moc chlorofilu

Chlorofil to pomoc przy silnym zatruciu i migrenie. Zielony barwnik wchodzi w skład większości roślin. To jedyna substancja roślinna, która magazynuje światło. Co dziesięć sekund w naszym organizmie umierają miliony komórek, zamiast których pojawiaj się nowe, które muszą pobierać pokarm z tego co im dostarczymy.

Jeśli pokarm jest ubogi w światło komórki mają niską witalność a to dalej prowadzi do szybszego starzenia się organizmu. Przykładem tutaj będzie spożywanie nadmiaru mięsa, nabiału, cukru czy słodyczy, kawy i napojów gazowanych a także innych produktów niezdrowych, które mają zakwaszający charakter. W ten sposób rozwijają się również liczne choroby.

Działanie alkalizujące

Jeśli chcemy zachować równowagę kwasowo zasadową w organizmie trzeba spożywać artykuły, które będą miały działanie alkalizujące a więc wszelkie warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralna czy też ziołowe herbatki. Pęd życia oraz skażona żywność często nie dają nam szansy na zachowanie zdrowej diety.

Zdrowy organizm

Jeśli ktoś chce dbać o zdrowie powinien suplementować chlorofil, który równoważy złą dietę. Według naukowców najbardziej korzystny dla organizmu będzie zawsze chlorofil w postaci płynnej.

Zakwaszony organizm to chory organizm!

Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, jeśli chcemy być zdrowi trzeba zwracać uwagę na codzienną dietę. Musi ona w 20% produktów składać się z kwasów a w 80% z produktów zasadowych. Dzięki temu będzie można oczekiwać, że uda się utrzymywać pozytywny poziom pH naszej krwi o lekko zasadowej formie. Dieta, która jest bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie powoduje podniesienie kwasowości naszego organizmu, wywołuje zaburzenia, stany zapalne a także choroby serca, problemy z ciśnieniem cukrzycą, udarami czy zapalenia stawów.

W związku z tym, że mamy wiele zagrożeń dla zdrowia, które wynikają z tego co spożywamy trzeba sobie zadbać o to, by ta nasza dieta była zdrowa. Chodzi o to, by zapewnić sobie dostęp do cennych składników odżywczych. Dzięki spożywaniu chlorofilu w płynie będzie można skutecznie oczyścić organizm z toksyn i samopoczucie będzie lepsze.

Udostępnij